Web Analytics Made Easy - Statcounter

رضا حمیدی کارشناس مسائل فرهنگی و ادبی و دبیر وقت همایش بزرگ ذکر جمیل سعدی، در گفت و گو با خبرنگار  حوزه ادبیات  گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به اینکه بی تردید می‌توان بوستان و گلستان سعدی را دایرة المعارف بزرگ اخلاقی دانست، گفت: نکته‌های نغز و ظرایف اخلاقی در جامه حکایت و داستان با کلام ساده و روان بیان شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بیشتر بخوانید

یادی از صاحب گلستان و بوستان در سالروز بزرگداشت شیخ اجل

وی افزود: زبان یا شعر، همان زبانی است که در فهم عام مردم بنشیند و مردم و مخاطبان آن را بپذیرند. فردوسی و سعدی هم به گذشته فرهنگی ایران زمین اشراف داشتند و هم انسان‌هایی خردورز بودند. از سوی دیگر مردم آثارشان را پذیرفتند و زبانشان به زبان محاوره نزدیک است.

دبیر وقت همایش بزرگ ذکر جمیل سعدی ادامه داد: امروز پس از قرن‌ها به همان اسلوب سخن گفتن سعدی صحبت می‌کنیم. این درحالی است که انگلیسی زبان‌های امروز نمی‌توانند زبان شکسپیر را بفهمند برای همین باید دوباره آن را ترجمه کرد. کسی نمی‌تواند از سخن سعدی تقلید کند. هر شاعری که پس از او آمد نتوانست از اسلوب این شاعر تقلید کند.

حمیدی با اشاره به نامگذاری اول اردیبهشت به نام روز بزرگداشت سعدی اظهار کرد: زمان بسیار مناسبی برای انتخاب روز بزرگداشت سعدی انتخاب شد. به دلیل اینکه این شاعر نگارش گلستان سعدی را اول اردیبهشت ماه در شیراز آغاز کرد. درست زمانی که عطر و بوی گل‌ها و نارنج در شیراز می‌پیچد و نگارش آن اواخر خرداد ماه ۶۵۶ تمام شد. برای شناخت حافظ باید ابتدا سعدی را شناخت. اگر با این شاعر آشنایی نداشته باشیم امکان ندارد بتوانیم حافظ را بشناسیم.

کارشناس مسائل فرهنگی و ادبی بیان کرد: هدف سعدی از خلق کتاب‌های «گلستان» و «بوستان» تنها خلق اثر ادبی نبود؛ بلکه می‌خواست بهره‌های زیادی که از قرآن، نهج البلاغه و احادیث نبوی برده بود با زبانی شیرین و ساده برای مردم زمانه اش و آیندگان بیان کند و آن‌ها را با پند و ارزهایش به راه صواب راهنمایی کند.

وی اظهار کرد: با بررسی مجموعه غزلیات آثار سعدی به روشنی می‌بینیم که جرعه‌ای از شراب عشق نوشید و سرتاسر کلام او وصل، وصف جمال و دلدادگی است. بدون توجه و عنایت انسان کامل که مظهر جمال و جلال خداست، محال است کسی به این درجه از کمال برسد.

کارشناس مسائل فرهنگی و ادبی ادامه داد: در تقویم کشور ما روز‌هایی به نام سعدی، حافظ، فردوسی، خیام، عطار، شهریار نامگذاری شده است. با توجه به فرهنگ و ادب غنی ایران، اگر همه‌ ۳۶۵ روز سال را ما به نام چندین ادیب شهیر هم نامگذاری کنیم، باز ظرفیت‌های فراوان دیگری برای پرداختن به شأن والای بزرگان علم و ادب و هنر کشورمان وجود دارد.


انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: بزرگداشت سعدی بوستان سعدی گلستان سعدی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۶۶۷۴۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

درگیری دو سازمان دولتی در میانکاله

 به گزارش تابناک، اجرای طرح گردشگری و طبیعت‌گردی در میانکاله و شبه‌جزیره آشوراده از ۲۵سال گذشته مطرح شد، اما اجرای این طرح بار‌ها با مخالفت کارشناسان و حامیان محیط‌زیست به تعویق افتاد. در سال ۱۳۹۷دولت وقت این طرح را آغاز کرد، اما کش و قوس میان حامیان محیط‌زیست و مدیران اجرایی استان باز هم سبب توقف این طرح شد.

با روی کار آمدن دولت سیزدهم و پس از سفر استانی رئیس‌جمهور به استان گلستان و بازدید از منطقه، رئیس‌جمهور بر ضرورت رفع مشکلات پیش روی اجرای طرح طبیعت گردی آشوراده تأکید کرد و بلافاصله جلسات مستمری توسط سازمان حفاظت محیط‌زیست و با همکاری دستگاه‌های مربوطه ازجمله استانداری گلستان برگزار و قرار شد اجرای هرگونه طرح گردشگری در این ذخیره‌گاه مهم زیست‌کره با هماهنگی سازمان حفاظت محیط‌زیست انجام شود.

مردادماه سال گذشته، سیزدهمین نشست کمیته ملی طبیعت‌گردی که با حضور علی‌اصغر شالبافیان، معاون گردشگری وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی، معاون محیط طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط‌زیست و معاون حفاظت و امور اراضی سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری به‌عنوان اعضای کمیته ملی طبیعت‌گردی برگزار شد، موضوع پروژه طبیعت‌گردی جزیره آشوراده منطبق با معیار‌های محیط‌زیستی در محدوده ۲۲ هکتاری به‌عنوان یکی از موضوعات مهم و دارای اولویت از سوی شخص رئیس‌جمهور در سفر استانی گلستان، مطرح شد و مورد تأیید نهایی اعضا قرار گرفت. سفر رئیس قوه قضاییه استان گلستان هم دستور ویژه حجت‌الاسلام محسنی اژه‌ای را برای رفع جنبه‌های حقوقی و قضایی مسائل و مشکلات استان ازجمله مسئله «طرح گردشگری جزیره آشوراده» را در پی داشت و طرح گردشگری آشوراده ضمن توجه به جوانب و ملاحظات زیست‌محیطی، به لحاظ حقوقی و قضایی هم تعیین تکلیف شد.

ماجرا از چه قرار است؟
فرمانده یگان حفاظت محیط‌زیست کشور در این باره گفت: «اداره میراث فرهنگی با مصالح ساختمانی بدون انجام هماهنگی، قصد ورود به منطقه حفاظت شده میانکاله را داشت که با ممانعت محیط‌بانان میانکاله از ورود مصالح ساختمانی به این منطقه جلوگیری و قرار شد اداره میراث فرهنگی استان گلستان پس از اخذ مجوز نسبت به ورود به میانکاله اقدام کند.»

سرهنگ جمشید محبت‌خانی افزود: «یک اثر تاریخی در منطقه حفاظت شده میانکاله قرار دارد که وظیفه حفظ و نگهداری آن برعهده میراث فرهنگی است، اما نیاز است از قبل، مجوزی برای ورود به منطقه گرفته شود؛ محیط‌بانان نیز وظیفه کنترل مجوز را دارند. دستگاه دولتی برای انجام هرگونه فعالیت عمرانی در منطقه حفاظت شده باید مجوز داشته باشد. با توجه به اینکه مسئولان میراث فرهنگی مجوز ارائه نداده بودند، محیط‌بانان میانکاله از ورود مصالح به منطقه ممانعت به عمل آوردند و با احترام از آنان خواستند که پس از اخذ مجوز نسبت به ورود مصالح به منطقه اقدام کنند.»

او ادامه داد: «برخلاف برخی مباحث مطرح شده، وقوع درگیری بین محیط‌بانان و کارکنان میراث فرهنگی به هیچ عنوان رخ نداده است بلکه بحث جزئی بین طرفین به‌وجود آمده بود که درنهایت آقای تقی‌پور، مسئول پناهگاه حیات وحش میانکاله برای بررسی بیشتر موضوع به پاسگاه دریابانی محل رفت و بعد از نیم ساعت حضور در پاسگاه، موضوع با صحبت حل و فصل و قرار شد مجوز لازم از محیط‌زیست استان گرفته و سپس وارد منطقه شوند. تأکید می‌کنم که بحث شفاهی بوده و بازداشت و درگیری رخ نداده است.»

آذرماه سال گذشته نیز انتشار تصاویر درگیری لفظی محمدجوادساروی، مدیرکل میراث فرهنگی و گردشگری استان گلستان با یک محیط‌بان در جزیره آشوراده خبر ساز شده بود که واکنش مدیران سازمان حفاظت محیط زیست را به دنبال داشت.

منبع: همشهری آنلاین

دیگر خبرها

  • خسروپناه: شورای فرهنگ عمومی استان‌ها رویکرد مسئله محور داشته باشند
  • برای تقویت میدان کتاب کودک و نوجوان چه باید کرد؟
  • درگیری دو سازمان دولتی در میانکاله
  • تکمیل بیش از ۴۲ درصد از ظرفیت سد‌های استان گلستان
  • 42.5 درصد حجم مخازن سدهای استان گلستان آب دارند
  • ‌ساخت زورخانه بزرگ مرکزی شیراز
  • تدبیر مدیران شهری در تحول زیرساخت‌های بوستان کوهستانی دراک
  • محافل فضولی‌خوانی در اردبیل برگزار شود
  • شاعری که مایه افتخار ایرانیان است
  • «شیخ اجلّ» یکی از چهار عنصر ادبی ایران است