Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از شیراز، حمیدرضا قانعی مدیرکل فرهنگ و ارشاد استان فارس در حاشیه این آیین گفت: همزمان با آیین گرامی داشت یاد روز سعدی، اولین شب قدر ماه مبارک رمضان، ماه بهار قرآن در جوار آرامگاه سعدی برگزار شد.

قانعی ادامه داد: پندها و حکمت هایی که در بوستان و گلستان سعدی شیرازی آمده، برگرفته از آیات قرآن کریم بوده است لذا جای جای آثار شیخ عجل حکمت ها قابل مشاهده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به تاثیر مهم اشعار در فرهنگ جامعه، تاکید کرد: امیدواریم از این دست برنامه ها که مردم با آثار فرهنگوران مهم و شخصیت های تأثیرگذار کشور آشنا شوند با حضور پرشور مردم برگزار شود.

بوستان و گلستان، دو گوهر تابناک بر تارک ادبیات جهانی

سید محمدمهدی جعفری استاد دانشگاه با اشاره به اینکه ایران در سده های ششم و هفتم هجری اوضاع آشفته ای داشت، گفت: هر قومی که می‌توانست با لشکرکشی و کشتار، قلمرو بیشتری را به قلمرو خود می افزود. 

وی ادامه داد: سعدی خطاب به ابوبکر زنگی در شعری گفته است، اقلیم پارس را غم از آسیب دهر نیست، تا بر سرش بود چو تویی سایه خدا، امروز کس نشان ندهد در بسیط خاک، مانند آستان درت مأمن رضا، بر تست پاس خاطر بیچارگان و شکر، بر ما و بر خدای جهان آفرین جزا.

سعدی، مزامین قرآن و نهج البلاغه را با مهارت در اشعار خود گنجانیده است

این استاد دانشگاه، بوستان و گلستان را دو گوهر تابناک بر تارک ادبیات جهانی دانست و اذعان کرد: بوستان و گلستان، بزرگترین رهاورد سفر سعدی است و گفته می‌شود، سعدی شیرازی ۱۴ بار مشرف به حج شده است.

وی افزود: سعدی مزامین قرآن و نهج البلاغه را با مهارت در اشعار خود گنجانیده است که اگر کسی با قرآن آشنایی نداشته باشد کمتر درمی‌یابد که این اشعار از کجا سرچشمه گرفته است.

جعفری با سرودن برخی اشعار سعدی، افزود: سعدی در اشعار خود روح مطلب را بیان کرده است به طوری که هر بیت یادآور آیه‌ای از قرآن یا شرح حدیثی از معصوم است.

سعدی، یکی از شاگردان مکتب قرآن است

حجت الاسلام سعید رحیمیان پژوهشگر حوزه قرآن نیز با اشاره به اینکه سعدی یکی از شاگردان مکتب قرآن است افزود: نغمه قرآن در آثار سعدی ساری و جاری است.

حجت‌الاسلام رحیمیان سه محیط را مورد بررسی قرار داد و افزود: اولین محیط، محیط تربیتی جناب سعدی و دومین محیط،  الفاظ و ادبیات آیات و اصطلاحاتی که از قرآن کریم وام گرفته و در آثار خودش به صورت لفظی مطرح کرده و سوم روح کلی و معانی و مفاهیم قرآنی است که بر سراسر آثار مشهور سعدی ساری و جاری است.

سعدی دست پرورده علوم قرآن و حدیثی از علوم اساسی است

وی با اشاره به محیط تربیتی سعدی ابرازداشت: سعدی دست پرورده علوم قرآن و حدیثی از علوم اساسی است که در نظامیه بغداد تحصیل کرده است که در شعر خود نیز به این موضوع اشاره کرده است.

پژوهشگر حوزه قرآن با اشاره به اینکه، محیط خانواده و محیط تدریس سعدی مبهم از تربیتی بوده که ریشه از قرآن دارد، اذعان داشت: جریان روح معارف و معانی قرآنی در لابلای اشعار سعدی است که نشان دهنده این است که در زمینه ناخداگاه او انس با قرآن موج می‌زند.

حجت الاسلام رحیمیان به یک نمونه از اشعار سعدی که تجربه باطنی و معنوی خود خبر میدهد، افزود: دوش مرغی به صبح می‌نالید، عقل و صبرم ببرد و طاقت و هوش، یکی از دوستان مخلص را، مگر آواز من رسید به گوش، گفت باور نداشتم که تو را، بانگ مرغی چنین کند مدهوش، گفتم این شرط آدمیت نیست، مرغ تسبیح‌گوی و من خاموش لذا در می‌یابیم این بیت شعر  از آیات قرآنی نزیر سوره نور تراوش شده است.

انتهای خبر/خ

منبع: فارس

کلیدواژه: سعدی شب اول قدر بوستان و گلستان بوستان و گلستان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۸۴۰۵۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجرای آثار جشنواره تئاتر ایثار در شهر‌های استان گلستان

به گزارش گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، جمال اسدی مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان گلستان و رییس ستاد اجرایی استانی هشتمین جشنواره ملی تئاتر ایثار، درباره میزبانی استان از جشنواره گفت: یکی از پایه‌های مهم در راستای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت، حوزه تئاتر ایثار است که هشتمین دوره جشنواره ملی تئاتر ایثار از تاریخ ۲۵ لغایت ۲۸ اردیبهشت در استان گلستان برگزار می‌شود. همه موضوعات طرح‌شده در نمایش‌های این جشنواره، در حوزه ترویج فرهنگ ایثار و شهادت و همچنین تکریم شهدا و خانواده‌های محترم شهدا و ایثارگران است.

وی یادآور شد: در هشتمین جشنواره ملی تئاتر ایثار شاهد تلفیقی از حضور هنرمندان ایثارگر و غیرایثارگر هستیم. در این دوره از جشنواره ۸ گروه نمایش صحنه‌ای و ۱۰ گروه نمایش خیابانی از سراسر کشور در استان گلستان حضور دارند.

اسدی تاکید کرد: برای نخستین بار، این دوره جشنواره علاوه بر میزبانی شهر گرگان، به صورت غیرمتمرکز در دیگر شهرستان‌های استان گلستان نیز برگزار و نمایش‌ها در آن شهرستان‌ها از جمله گنبد، رامیان و بندر گز نیز اجرا می‌شوند. این امر موجب بهره‌مندی و اثرگذاری فرهنگی بیشتر در دیگر نقاط استان می‌شود. ضمنا تدابیری اندیشیده شده که گروه‌های نمایشی در مساجد نیز اجرا داشته باشند.

وی ادامه داد: در حوزه آموزش نیز در جدول اجرایی جشنواره کارگاه‌های آموزشی در سراسر استان برای علاقمندان برگزار خواهد شد.

مدیرکل بنیاد شهید استان گلستان درباره همراهی سایر نهاد‌های استان در برگزاری هشتمین جشنواره ملی تئاتر ایثار، گفت: با عنایت و همراهی استاندار محترم استان جناب آقای دکتر زنگانه، تمامی دستگاه‌های اجرایی و نظامی استان در جهت برگزاری هرچه باشکوه‌تر و بالا‌بردن کیفیت اجرایی جشنواره همراهی و همکاری دارند.

هشتمین جشنواره ملی تئاتر ایثار با دبیری محمد کرم‌الهی، از ۲۵ الی ۲۸ اردیبهشت امسال در استان گلستان برگزار می‌شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • خسروپناه: شورای فرهنگ عمومی استان‌ها رویکرد مسئله محور داشته باشند
  • افتتاحیه نمایشگاه «در ستایش سعدی» در موزه خوشنویسی ایران
  • اجرای آثار جشنواره تئاتر ایثار در شهر‌های استان گلستان
  • هنر‌های قرآنی از منظر میراث فرهنگی حائز اهمیت است
  • آثار سعدی را با نثری روان به نوجوانان ارائه می کنیم
  • ماجرای نسبت فامیلی علیرضا قربانی با داور «محفل» از زبان احمد ابوالقاسمی + فیلم
  • گرامیداشت یاد شهدای مدافع حرم صادق شیبک و احمد غلامی در گالیکش و آزادشهر
  • مراجع قضایی شهرستان ری رویکرد زیست محیطی دارند+فیلم
  • «شیخ اجلّ» یکی از چهار عنصر ادبی ایران است
  • آیین اختتامیه هفته برزگداشت سعدی برگزار شد